Следвайте Гласове в ТелеграмМинистърът на електронното управление Александър Йоловски със своя заповед

...
Следвайте Гласове в ТелеграмМинистърът на електронното управление Александър Йоловски със своя заповед
Коментари Харесай

Кирил Петков и Божидар Божанов притискали министър Йоловски за машините за гласуване

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Министърът на електронното ръководство Александър Йоловски със своя заповед дал на заместника си Михаил Стойнов да извършва всички права на министъра на електронното ръководство по отношение на удостоверяването на вида машини.

Завърши изключителният председателски съвет в Народното събрание. Нещата са още по-грозни, сподели след съвещанието Тошко Йорданов от Има Такъв Народ и обяви, че няма да има машинно гласоподаване.

" Кирил Петков и Божидар Божанов са оказвали напън върху един министър и са му обяснявали какво би трябвало да се вършат едни пари, едни 600 млн. лева ", изясни Йорданов.

" Всички бяхме като гръмнати. Има закононарушение на министър ", сподели още ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ.

" Машините не могат да бъдат сертифицирани и няма да се гласоподава с тях. Изборите си вървят ", сподели той.

" Тези хора, Кирил Петков, Асен Василев, са нарушители. Зам.-министърът е персонално посочен от Божидар Божанов " разгласи Йорданов.

" Процедурата не може да приключи, тъй като е опорочена. Нещата излязоха по-грозни, в сравнение с аз чаках ", добави той.

Министърът на елекронното ръководство Александър Йоловски е бил притискан да не прави публични поръчки във връзка с кодовете и машините, станало ясно на съвещанието.

Той пък със своя заповед дал на заместника си Михаил Стойнов да извършва всички права на министъра на електронното ръководство по отношение на удостоверяването на вида машини. Защото има нужните механически качества и професионални умения, с цел да извърши дилемите ", показал министърът на електронното ръководство Александър Йоловски.

" Докладът го разбрах през днешния ден. Министърът сподели, че процедурата не е приключена. Оттук няма машини и има единствено хартии, тъй като изборите са след два дни. Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи би трябвало да се задействат. Зам.-министърът е на разпит в ДАНС, само че Кирил и Божанов не са.

Източници: " 24 часа ", epicnetre.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР